mgr Lidia Leśniewicz – doradztwo zawodowe
Dyżur: Środa 14.30 – 16.30
Adres e – mail: l.lesniewicz@crezgierz.edu.pl
mgr Rafał Ryszelewski – przedmioty zawodowe
Dyżur: Środa 14.30 – 16.30
Adres e-mail: r.ryszelewski@crezgierz.edu.pl
Kurs pedagogiczny instruktora praktycznej nauki zawodu
Adresy stron internetowych przydatnych w nauczaniu na odległość on-line
https://epodreczniki.pl/ – (m. in. zasoby dotyczące języka obcego zawodowego podzielone na branże; materiały dostępne w zakładce kształcenie zawodowe zostały przygotowane do podstawy programowej kształcenia w zawodach z 2017 r., w dodatkowej zakładce kształcenie zdalne – materiały podmiotów zewnętrznych do kształcenia w zawodach)
https://kno.ore.edu.pl/ – (repozytorium składające się z 169 kursów on-line do kształcenia zawodowego w zasobach elektronicznych ORE)
https://www.cke.gov.pl/ (strona Centralnej Komisji Egzaminacyjnej i komisji okręgowych)
https://e-nauczanie.eccc.com.pl/
https://www.gov.pl/web/edukacja/nauka-zdalna
https://www.gov.pl/web/edukacja/lekcje-z-internetu
https://www.gov.pl/web/edukacja/lekcje-z-internetu
https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/nauczycielu-poprowadz-lekcje-online
https://www.gov.pl/zdalnelekcje
https://ose.gov.pl/pakiety-edukacyjne
https://www.przystanekhistoria.pl
https://www.muzykotekaszkolna.pl
https://www.uczezdalnie.gwo.pl/
https://anglistaonline.macmillan.pl/
https://www.nowaera.pl/naukazdalna
https://www.oup.com/elt/learnathome
https://www.pearson.pl/jezyk-angielski/domowaszkola/
https://www.wsip.pl/pomagamy-w-nauce-z-domu/
https://operon.pl/edukacjazdalna
Zasoby internetowe przydatne do kształcenia zawodowego w wybranych zawodach:
Technik obsługi turystycznej (organizacji turystyki): https://www.rynek-turystyczny.pl/
Technik hotelarstwa: https://www.e-hotelarz.pl/ (login: 123456, hasło: 19d3d1)
Technik turystyki wiejskiej (na obszarach wiejskich): https://www.rynek-turystyczny.pl/
Technik technologii żywności: https://epodreczniki-zawodowe.blogspot.com/search/label/Technik%20technologii%20%C5%BCywno%C5%9Bci?&max-results=12
Technik żywienia i gospodarstwa zawodowego: https://epodreczniki-zawodowe.blogspot.com/search/label/Technik%20%C5%BCywienia%20i%20gospodarstwa%20domowego?&max-results=12
Technik żywienia i usług gastronomicznych: https://epodreczniki-zawodowe.blogspot.com/search/label/Technik%20%C5%BCywienia%20i%20us%C5%82ug%20gastronomicznych?&max-results=12
Cukiernik: https://epodreczniki-zawodowe.blogspot.com/search/label/Cukiernik?&max-results=12
Dietetyk: https://epodreczniki-zawodowe.blogspot.com/search/label/Dietetyk?&max-results=12
Kelner: https://epodreczniki-zawodowe.blogspot.com/search/label/Kelner?&max-results=12
Kucharz: https://epodreczniki-zawodowe.blogspot.com/search/label/Kucharz?&max-results=12
Kucharz Małej Gastronomii: https://epodreczniki-zawodowe.blogspot.com/search/label/Kucharz%20ma%C5%82ej%20gastronomii.?&max-results=12
Operator Maszyn i Urządzeń Przemysłu Spożywczego: https://epodreczniki-zawodowe.blogspot.com/search/label/Operator%20maszyn%20i%20urz%C4%85dze%C5%84%20przemys%C5%82u%20spo%C5%BCywczego?&max-results=12
Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej: https://epodreczniki-zawodowe.blogspot.com/search/label/pracownik%20pomocniczy%20obs%C5%82ugi%20hotelowej?
Piekarz: https://epodreczniki-zawodowe.blogspot.com/search/label/Piekarz?&max-results=12